Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Strateški partneri

Hemofarm grupa je osnovana 1960. у Вршцу. Од 2003.g. Hemofarm se sastoji od 21 preduzeca, od kojih se 12 nalazi na teritoriji Srbije i Crne Gore. Godine 2004.g. kompanija je stekla 4 srpska koncerna i povecala trzisni udio sa 15% na 45%. Kompanija je privatizovana od strane njemacke STADE Arcnajmitel 2006.g. Bayer Schering Pharma - Globalno preduzeće bazično orjentisano na polje zdravstvene nege, ishrane i visoko tehnoloških materijala. Njihovi proizvodi i usluge oblikovani su tako da pomognu ljudima i unaprede kvalitet njihovog života. U isto vreme nasoje da stvore nove vrednosti kroz inovacije i rast. Belupo - Je vodeća farmaceutska fabrika u Hrvatskoj po prodaji lekova sa uticajem na kardiovaskularni sistem i kožu, kao i drugi proizvođač lekova u Hrvatskoj u opšte.Osnovna delatnost Belupe-a, koji je podkraj 2007. godine slavio 36. godinu rada, jeste proizvodnja i prodaja farmaceutskih proizvoda. Organizovan je kao deoničko društvo sa sedištem u Koprivnici. Berlin - Cheme je nemački član Menarini grupe, koja zauzima lidersku poziciju na italijanskom tržištu dugi niz godina. Kompanija koja je osnovana davne 1886. godine u Firenci razvijala se generacijama da bi postala ono što danas jeste, globalna farmaceutska kompanija.Njihov današnji cilj vide u kontinuiranom istaživanju i internacionalizaciji.
Dr. Falk - osnovao je svoju kompaniju 1960. god. kao Remefa GmbH & CO KG. 1963 menja ime u Dr. Falk Arineimittel, a 1989 u Dr. Falk Pharm. Ovaj proizvođač predstavlja lidera u preparatima za obolenja jetre moglo bi se reći da su se u ovoj oblasti specijalizovali tj. na polju gastroenterologije i hepatologije. Njihov zadatak nije širok raspon proizvoda već usavršavanje u konkretnoj oblasti u kojoj teže maksimumu i u tu svrhu okupljaju oko sebe najbolje lekare i farmaceute iz tih oblasti kao i organizacije najeminentnijik kongresa po ovim pitanjima. Lundbeck - Kompanija zasnovana na istraživanju u svrhu razvoja novih lekova za tretman CNS poremećaja, uključujući depresiju, šizofreniju, alchajmerova bolest, parkinsonovu bolest i nesanicu. Novartis - Nastao 1996. fuzijom CIBA - GEIGY i SANDOZ-a. Bavi se proizvodnjom lekova, vakcina i brine se o zdravlju životinja. Kao proizvođač lekova Novartis se trudi da na tržište izbaci lekove sa poboljšanim dejstvom i smanjenim ne željenim efektima. Novartis je takođe lider u borbi sa virusnim i bakterijskim bolestima.
Novartis Ch - Njihov zadatak je da otkriju inovativne proizvode, da ih dalje razvijaju i uspešno markeingski predstave, čime ujedno leče bolesti i umanjuju patnju i povećavaju životni kvalitet bolesne osobe.
Pfizer je inspirisan jednom idejom - Vašim zdravljem, zato su posvećeni razvoju novih, "bezbednih" lekova ne samo da bi lečili već i da deluju preventivno na najozbiljnije bolesti modernog sveta, pritome trudeći se da ih učine dostupnim ljudima kojima su najpotrebniji, verujući da uz napredak dolazi i nada - nada u zdraviji svet. Pliva - Osnovana davne 1921 od strane Zagrebačkog Isis-a i Budimpeštanskog Chnion-a u Karlovcu pod nazivom Kaštel. 1986 sklopljen je veliki ugovor sa američkom fabrikom Pfizer kojom Pfizer dobija eksluzivno pravo na prodaju leka u sjedinjenim državama, zapadnoj Evropi i Japanu. Remedica Ltd. - sa sedištem u Limassolu predstavlja vodeću farmaceutsku kompaniju na Kipru. Remedica je posvećena razvoju, proizvodnji i prodaji velikog broja visoko kvalitetnih farmaceutskih proizvoda. Proizvodni portfolio podeljen je u više terapeutskih kategorija kao što su antibiotici, analgetici, kardiovaskularni lekovi, CNS agensi, lekovi za gastrointestinalni trakt, vitamini, itd. Sistem kvaliteta Remedica-e ispunjava zahteve GMP-a i GLP-a. Na područiju Srbije Remedica je prisutna od 2004. godine. Proizvodni program Remedica Ltd. distribuira se u više od 70 zemalja širom sveta. Vichy - Je premijum marka dermo-kozmetike pod okriljem L'Oreal-a u njenoj aktiv-kozmetik diviziji, koja se distribuira isključivo po apotekama. Termalna banjska voda sa toplih izvora grada Vichy u Francuskoj je jedini izvor vode koja se koristi u njihovim recepturama. Vichy je osnovan 1931.
Roche je najveća "biotech" kompanija na svetu koja je ostvarila nove pristupe u lečenju malignih bolesti, virusnih infekcija i zapaljenskih procesa. Zahvaljujući postojanju dva segmenta poslovanja – lekovi i dijagnostika, Roche je u jedinstvenoj poziciji da učini mogućim individualni pristup u lečenju svakog čoveka. Najnovija saznanja, molekularna istraživanja i molekularni dijagnostički testovi omogućavaju "krojenje" terapije prema potrebama svakog bolesnika ponaosob. Nakon višegodišnjeg istraživanja, dr Heinz Lemke, pedijatar iz Herforda, prvi je uspeo da razvije mlečnu formulu za odojčad koja se najviše približila majčinom mleku. Godine 1950. na tržištu je predstavljeno "Humana" mleko. Iako je mleko za bebe u flašicama bilo prisutno još od početka 20. veka, to mleko je u veoma maloj meri bilo slično majčinom mleku koje je toliko važno za bebe. Humana već 60 godina razvija i proizvodi visokokvalitetnu hranu za bebe od prvoklasnih sirovina. Veliku pažnju Humana posvećuje pažljivoj preradi i najstrožim standardima kvaliteta kako bi vaše dete od samog početka dobilo sve što mu je potrebno za zdravu ishranu. Nekada nordijski distributer sa prodajom od oko 120 švedskih kuna, MEDA se razvijala od 2000 godine i postala vodeća međunarodna specijalizovana farmaceutska kompanija. Meda je u potpunosti zastupljena u Evropi i SAD-u preko svojih marketinških centara u više od 70 zemalja i sa oko 1700 zaposlenih u prodaji i marketing. Prodaja sada premašuje 10 milijardi švedskih kuna. Osnovna strategija kompanije Meda je da bazira širenje na patentirane proizvode. Ovo se postiže kupovinom prava na proizvode i kompanije, većim fokusiranjem na dugoročna partnerstva, stalnim unapređenjem veština u prodaji, marketingu i poslovnom razvoju, kao i razvoju lekova u kasnijoj kliničkoj fazi. Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret A.S. je već više od 45 godina jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u Turskoj. Karakteriše je uspešan marketing i strategija prodaje kako na domaćem tržištu, tako i na tržištima zemalja u kojima je prisutna, kao i vertikalna integracija razvoja i proizvodnje farmaceutskih proizvoda od početnih faza proizvodnje. Portfolio kompanije Nobel sastoji se od samorazvijenih/proizvedenih, zatim licenciranih farmaceutskih proizvoda kao i OTC proizvoda. Nobel je jedan od glavnih izvoznika farmaceutskih proizvoda u Turskoj. Ima 1900 zaposlenih (od kojih je 850 stručnih saradnika na domaćem tržištu i 300 na ostalih 15 tržišta).
Genzyme je jedna od vodećih biotehnoloških kompanija u svetu. Više od 11 000 zaposlenih širom sveta ujedinjuje zajednički cilj - izvršiti pozitivan uticaj na živote ljudi sa teškim bolestima.Kompaniju Genzyme vodi privrženost pacijentima. Sa sedištem u Kembridžu, Masačusets, kompanija radi na razvijanju novih lekova, unapređuje postojeće terapije, obezbeđuje odobrenja za proizvode širom sveta i pristup lečenju pacijentima. Genzyme se nalazi na više od 85 lokacija – preko 30 u Evropi – uključujući 17 proizvodnih objekata, od kojih se 8 nalazi u Evropi. Krka je jedna od vodecih generickih farmaceutskih kompanija u svetu. Njihova osnovna djelatnost je proizvodnja i prodaja ljekova, OTC proizvoda i veterinarskih proizvoda. Krka je prvenstveno usmjerena na razvoj sopstvenih visoko-kvalitetnih generickih ljekova sa dodatnom vrijednoscu sto su na trzistu pod sopstvenim brendovima. Novonordisk - Je svetski lider u brizi o dijabetesu i u oblastima kao što su terapija hormonimarasta. Sedište kompanije je u Danskoj, imaju 26.000 zaposlenih u 79 zemalja a zastupljeni na tržištu čak 180 zemalja. Nalazi se na londonskoj, njujorškoj i na berzi u Kopenhagenu. Unimed Pharma - Slovačka kompanija osnovana 1994. Upravljena na razvoj i proizvodnju generičkih oftamoloških proizvoda. Od osnivanja su iskusili dosta kvalitativnih i kvantitativnih promena. Najinteresantnije su proširenje i modernizacija kompanije, logistike , marketinga i naravno sam plasma proizvoda.
Sanofi - Aventis je globalna farmaceutska kompanija, posvećena poboljšanju života pružajući paletu lekova, vakcina i objedinjenu brigu o zdravlju prilagođenu lokalnim prohtevima i potrebama. Gilead Sciences je americka biotehnoloska kompanija koja radi na otkrivanju, razvoju i prodaji ljekova. Kompanija ima primarni fokus na antivirusne ljekove za lijecenje pacijenata inficiranih sa virusom HIV-a, Hepatitsom B i Influence. Sjediste kompanije i mjesto osnivanja je grad Foster, Kalifornija, SAD.
EN   SR  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kontakt.
Farmegra d.o.o
Kritskog odreda 4/1
81000 Podgorica
T. +382 (0)20 623 125
F. +382 (0)20 621 770
E. office@farmegra.com

Copyright 2011 © FARMEGRA D.O.O. All rights reserved. Created by Tip-Top Design.